Kitap tavsiyesi: Patlama Sonrası Olay Yeri İnceleme

Kitabın Adı: Patlama Sonrası Olay Yeri İnceleme

Yazar: Dr. Ercan SEYHAN

Kitap Künyesi: Ocak 2015, 1. Baskı, 360 sayfa, Türkçe

Yayınevi: Seçkin Yayıncılık

Kitap Hakkında:

Ulusal literatürde patlayıcılar konusundaki boşluğu doldurmak adına çok önemli olan bu eser aynı zamanda sahada çalışan uzmanlar için de önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Kitapta patlama sonrası olay yeri incelemesi yapacak uzman personelin olay yerine etkin bir müdahale gerçekleştirebilmesini sağlayacak temel bilgiler ve patlamanın oluşturduğu kaotik ortamda araştırma yapabilme modelini bilimsel taban üzerinden yapabilmesi hedeflenmiştir.

Not: Kitapta hiçbir patlayıcının karışım oranları ve içeriğinde bulunan diğer unsurlara yer verilmemiştir. Sadece incelemecinin olay yerini etkin olarak incelenmesine olanak sağlayacak bilgilere yer verilmiştir.

Türkiye’de alanında ilk olan bu kitap hakimler, savcılar, adli bilim laboratuvarları, olay yeri inceleme personeli, itfaiye, ilk yardım ekipleri ve üniversiteler açısından kaynak kitap olarak kullanılabilecek değerdedir. Seçkin Yayınlarından çıkan kitap teorik ve pratik alandaki bilgilerin harmanlandığı bir başucu eseri niteliği taşımaktadır. 

Dr. Ercan Seyhan Kimdir?

Kitabın yazarı (E) Albay Dr. Ercan SEYHAN uzun yıllar Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’nda patlayıcı madde uzmanı olarak görev yapmış ve birçok adli vakada saha çalışmalarında bulunmuştur. Yurtiçindeki tecrübelerinin yanısıra Uluslararası Adli Patlayıcı İnceleme Ağı (FINEX)’in 2010-2012 yılları arasında Türkiye adına Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmüştür. Ulusal ve uluslararası platformda birçok konferansa ve bilimsel etkinliğe konuşmacı olarak katılan Dr. SEYHAN patlayıcılar konusundaki saha tecrübelerini akademik çalışmalarla da destekleyen uzmanlardan birisidir. Dr. Seyhan halen Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü’nde patlayıcılar ve patlama sonrası olay yeri inceleme konusunda yüksek lisans ve doktora dersleri vermektedir.

Konu Başlıkları:

– Ticari ve Askeri Ana Dolgu Maddeleri

– Patlamanın Etkileri

– Olay Yeri ve Fiziki Delil Farkındalığı

– Patlama Sonrası Olay Yerine İlk Müdahale ve Değerlendirmeler

– Olay Yeri İnceleme Alet Ekipmanı ve Lojistik Destek Faaliyetleri

– Olay Yerinin Değerlendirilmesi

– Olay Yerinin Kayıt Altına Alınması

– Patlama Sonrası Olay Yerinde Delil Araştırma Teknikleri

– Patlama Sonrası Olay Yerinde Delil Toplama Faaliyetleri

– Biyolojik, Kimyasal ve Fiziki Emniyet Tedbirleri

– Olay Yerinin Temel Patlayıcı Bilgileri Işığında Değerlendirilmesi

Kaynak: Seçkin Yayıncılık

Adli Bilimler Net

Adli Bilimler Net Ekibi

You may also like...

Bir cevap yazın

error: